לכבוד החג, החלטתי לפנק אותך
במתכונים חגיגיים ובעיקר בריאים!

בתיאבון!

(לחיצה על התמונה תקח אתכם אל המתכון)

לקבלת פרטים נוספים,

(וספר מתכונים דיאטטיים במתנה!)

מלאי את הפרטים הבאים:

סלט תאנים, גבינת עזים וארוגולה
 

הסלט הזה משלב ביכורי תאנים עם חלב ודבש.

למרות שהם דומים בטעמם, ניתן להשתמש בעלי ארגולה או רוקט לפי העדפה אישית.
 

מצרכים (4 מנות):
8 תאנים גדולות (או 12 קטנות יותר)

1  חבילה גבינת בושרון או אחו

4 כוסות עלי ארוגולה, ללא הגבעולים\רוקט
 

לרוטב:

6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2-3 כפיות מיץ לימון סחוט

½ כפית חרדל דיז'ון

4-5  כפיות דבש

פלפל שחור טחון טרי או גרוס 

קורט מלח


הכנה:

שוטפים היטב את הארוגולה\רוקט).פורסים את הגבינה לפרוסות עבות וחוצים את התאנים. אם התאנים גדולות במיוחד, חותכים אותן לרבעים.מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים יחד במטרפת יד. מוסיפים דבש או מיץ לימון לפי הטעם.מסדרים כמה פרוסות גבינה על כל מצע עלים ומכסים בחתיכות התאנים והרוטב. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגישים.

 

 

טאבולה מגרגרי חיטה מלאים עם דבש, לימון ועשבי תיבול
 

מצרכים:
½ 1 כוסות גרגרי חיטה מלאה
1 כוס מכל אחד, קצוץ דק: פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, שמיר, כוסברה
½ כוס בצל ירוק קצוץ דק
מיץ מלימון וחצי
1/2 כוס שמן זית
¼ כוס דבש


הכנה:

מבשלים את החיטה כשהיא מכוסה מים עד לריכוך (כשעה-שעתיים).

מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים שוב היטב.

מערבבים שמן זית, דבש, ומיץ לימון ויוצקים על החיטה.

בוחשים פנימה את עשבי התיבול, בצל ירוק ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים מיד.
 

עוגת גבינה קלה
 

מצרכים (4 מנות):

250 גרם גבינה לבנה 5%
1 ביצה
גרידת תפוז או לימון
3 כפות קמח
1 כף קורנפלור
½ כפית אבקת אפיה
תפוח עץ מרוסק
ממתיק מלאכותי


הכנה:

מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.
שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מאורכת, משומנת קלות.
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.



 

פשטידת ברוקולי ופלפלים

הבצק הפריך כאן מבוסס על חמאה, אך אפשר כמובן להשתמש בחמאת עזים

או בשמן קוקוס (במקרה זה, ביחס של 1:1).

המלית מבוססת על קוטג', עדיף לבחור קוטג' דל שומן - זה יוצא נהדר גם מבחינת הטעם.
את מלית הפשטידה הזאת אפשר להכין עם כל ירק שתבחרו.

היום זה ברוקולי ופלפלים. מחר זה תרד ובטטה ומחרתיים - כרובית ובצל.

כל עוד שומרים על כמות של 300 גרם ירקות

(כאלה שלא מגירים כמות גדולה של נוזלים באפייה) - זה יעבוד!
 

החומרים:
כלים: תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ או כלים אישיים

 

לבצק:
½ 1כוסות (210 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
¼ כפית מלח
3-2 כפות מים קרים


למלית:
3 פלפלים בצבעים שונים
200 גרם ברוקולי טרי חלוט, או קפוא מופשר
3 ביצים
1 גביע קוטג'
50 גרם גבינת פטה עזים, מפוררת או חתוכה לקוביות
2-1 שיני שום, כתושות
½ כוס (70 גרם) קמח מלא או קמח כוסמין מלא
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט


הכנה:

  • מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח,  החמאה והמלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה את כפות המים ומעבדים עוד קצת, רק עד שמתחיל להיווצר בצק אחיד.

  • מעבירים את הבצק לקערה ויוצרים ממנו כדור. משטחים מעט לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־ 30 דקות (אם מכינים קישים אישיים, מחלקים את הבצק למספר הקישים וכל עיגול בצק עוטפים בניילון נפרד).

  • קולים את הפלפלים: חורכים את הפלפלים על להבה  ישירה. לחלופין, חותכים לרבעים, מנקים מגרעינים, שמים על תבנית תנור כשהקליפה כלפי מעלה וקולים בתנור שחומם ל־ 200 מעלות עד שהקליפה משחירה ונפרדת מגוף הפלפל. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים למשך כ־ 15 דקות, קולפים בקלות וחותכים לרצועות.

  • בסיר עם מים רותחים מומלחים קלות, חולטים את הברוקולי במשך 5-3 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מסננים וחותכים לפרחים.

  • מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.

  • בקערה בינונית טורפים את הביצים, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים, מוסיפים את הברוקולי, הפלפלים ויתר מרכיבי המלית. מתבלים לפי הטעם.

  • משמנים מעט תבנית, מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים על תחתית ודופנות התבנית בעובי כ־ ½ ס"מ. יוצקים את המלית מעל לבצק ומשטחים.

  • אופים במשך כ־ 30 דקות, עד שהקיש משחים מעט מלמעלה והמלית יציבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 
 
 

מוס תותים
 

מצרכים (5 מנות):

250 ג' תותים

2 כפות אינסטנט וניל

250ג' שמנת מתוקה / ריץ פרווה

1/4 כוס סוכר + שתי כפות נוספות


הכנה:

לטחון את התותים. אמורים להיות כשלושת רבעי כוס מחית תותים.
במיקסר לשים את השמנת, אינסטנט והתותים ולהקציף, להוסיף את הסוכר

ולעבור למהירות הקצפה גבוהה עד שנוצר מוס לוקח כשתי דקות עד שהמוס יציב,

שימו לב שנוצרים שבילים במוס והמוס נותר יציב על המקציף.

 

לקבלת פרטים נוספים,

(וספר מתכונים דיאטטיים במתנה!)

מלאי את הפרטים הבאים:

 

ליצירת קשר ופרטים נוספים אודות הדיאטה של לורן:

 

התקשרו 03-9411197 או

 

לחצו כאן לדף הפייסבוק

 

  • Facebook - Black Circle